WAKACJE - WŁOCHY - Riwiera Adriatycka i nie tylko - relacje.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• okioki
    odpowiedział(a)
    A to już plaże w Vieste tam gdzie mieszkałem jest ich mnóstwo ,najlepsza to ta jaskinia w środku piasek , cięń cały dzień miejsca chyba na 100 osób
    Załączone pliki
    Ostatnio edytowany przez okioki; 16666.

Zostaw komentarz:

• okioki
    odpowiedział(a)
    Dziś przyjechałem i spróbuje coś zamieścić ,zdjęcia zmniejszyłem.
    Udało się ,dwa zdjęcia z plaży żwirkowej Vigantolica , półwysap Gargano i dwa z wyspy Tremiti plaża piaszczysta .
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• PAOLO ESCO
    odpowiedział(a)
    leonn - napisałem i czekam...czekam ...czekam na chwilę obecną nie mogę dodawać żadnych zdjęć więc foto relacji z pobytu we Włoszech nie będzie ...

Jeżeli ktoś ew. ma inne pytania to jeżeli będę mógł to odpowiem.
    Kolejny wyjazd w terminie 25.08 - 02.09 - camping Bella Italia - jezioro Garda, Peschiera del Garda. Jedziemy na 4 samochody - będzie się "działo" Jeżeli ktoś wybiera się w tym terminie nad Gardę to zapraszam .

W 2018r. mamy już zaplanowany wyjazd w sierpniu na camping do Chorwacji oraz w czerwcu/lipcu znowu Włochy ale tym razem kierunek poniżej Wenecji - Emilia-Romania , Marche lub Abruzja.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Fakt, na starym forum też był limit, który można było sprawdzić. a tu? Nie wiadomo.

Zostaw komentarz:

• leonn
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez PAOLO ESCO Zobacz wpis
    Rozmiar i pojemność zdjęć jest OK, za każdym razem pojawia się komunikat"nieprawidłowy plik" w to już mam skoro nikt nie chce się tym zająć a już wielokrotnie o tym pisałem ...
    Napisz do Puchacz mi pomógł, miałem to samo co Ty, chodziło o ilość załączników na koncie.

Zostaw komentarz:

• okioki
    odpowiedział(a)
    Ja rezerwowałem przez booking ,akurat była obniżka cen w czerwcu .co roku śledzę ceny na book. i zazwyczaj spadają a jeżdżę tam gdzie najtaniej .W booking wbijam ,Włochy , basen , plaza ,najtańsze oferty są na Kalabrii jak będę miał lepsze auto to na pewno się tam wybiorę. Mam lokal 4 osobowy ale nas jest 3. Jest tu niedaleko podobny obiekt z basenem to jak zarezerwowałem to dwa dni później była oferta za 2800zł tak że czasami trafiają się okazje ale w północnych Włoszech to teraz trudno coś znaleźć .
    Co ciekawe w zeszłym roku byłem w San Benedetto del Tronto apart. z basenem tuż przy plaży kosztował mnie 4500 zł 2tyg.3 osoby a wtym roku jak patrzyłem w book. na ten sam apart. to był po 11000 zł !
    Oczywiście jak ktoś nie musi mieć basenu to cena będzie znacznie niższa

Zostaw komentarz:

• Yarwa
    odpowiedział(a)
    a jak ty taka cenę wyrwałeś. Wchodząc na ich strone do dużo większe ceny.
    Dla Waszej 3 to które lokum tam wybieraliscie ?

Zostaw komentarz:

• okioki
    odpowiedział(a)
    nie jestem na kampingu choć jest ich tu dość dużo ,wynająłem apart w domku http://www.residenceglistingi.com/ jest basen cena za 3 osoby na 2 tygodnie 3500zł to bardzo tanio z basenem na północy włoch poniżej 6000zł nie znajdziesz w lipcu, jechałem oczywiście skodą ,autostrada i paliwo też kosztują ale i tak chciałem zwiedzić ten region. Za autostrade do Wenecji płaciłem 17,70 eur. w nocy ominąłem odcinek autostrady do Bolonii i od Rimini do Gargano zapłaciłem 30 eur. .Tankowałem ON Cieszynie ,(bo tam mieszkam) później w Villach zjechałem z autostr. i po 1,1 euro , wystarczyło do Vieste tutaj jest jedna stacja najtańsza po 1,29 eur. razem 1679 km

Zostaw komentarz:

• PAOLO ESCO
    odpowiedział(a)
    łoooo Panie ale Ciebie "wywiało" ... świetne miejsce na wypoczynek. Jechałeś czy leciałeś samolotem? Na jakim campingu jesteś?

Zostaw komentarz:

• okioki
    odpowiedział(a)
    Ja właśnie jestem w połowie urlopu na Gargano w Vieste i już wiem że to moje najlepsze wczasy we Włoszech Rewelacja ! co za widoki białe klify plaże piaszczyste ,żwirowe ,groty, woda czyściutka , to jak połączenie Chorwacji i Włoch .Mało tu hoteli głównie kępingi ja nocuje w jakimś gaju oliwnym w domkach ,figi zrywam z drzew na śniadanie, Wybrałem się też rejsem na wyspy Tremiti woda w morzu czystsza niż w basenie.
    postaram się zamieścić jakieś zdjęcie,
    niestety fotki nie wchodzą może fotka z komórki wejdzie?
    fotka z basenu na szczycie wzgórza robiona z bardzo kiepskiego telefonu. po powrocie zmniejsze zdjęcia to wgram pare.
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• PAOLO ESCO
    odpowiedział(a)
    Rozmiar i pojemność zdjęć jest OK, za każdym razem pojawia się komunikat"nieprawidłowy plik" w to już mam skoro nikt nie chce się tym zająć a już wielokrotnie o tym pisałem ...

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    PAOLO ESCO a może za duże zdjęcia?

Zostaw komentarz:

• PAOLO ESCO
    odpowiedział(a)
    Kolejna wyprawa do Włoch w terminie 25.08 - 02.09 - camping Bella Italia - jezioro Garda, Peschiera del Garda. Jedziemy na 4 samochody. Może ktoś jeszcze ma rezerwację w tym terminie

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    zdjęcia z ostatniego pobytu we Włoszech oczywiście mam ale... od xxx czasu dopraszam się moderatorów, admina o sprawdzenie dlaczego nie mogę dodawać zdjęć - za każdym razem mam napis "nieprawidłowy plik"
    Szkoda. Chetnie bym (pewnie nie tylko ja) obejrzal taka relacje fotograficzna z wyprawy do Italii :-)

Moderatorze! Zdjecia, zdjecia!

Zostaw komentarz:

• PAOLO ESCO
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez marlej108 Zobacz wpis
    Paolo, a gdzie sa Twoje zdjecia z wyjazdu? Bo moze mi sie cos juz myli, ale byly chyba tu Twoje zdjecia z wyjazdu czy jakis link do nich?
    zdjęcia z ostatniego pobytu we Włoszech oczywiście mam ale... od xxx czasu dopraszam się moderatorów, admina o sprawdzenie dlaczego nie mogę dodawać zdjęć - za każdym razem mam napis "nieprawidłowy plik"

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    Powiem szczerze, ze takie wakacje w Italii jawią się bardzo przyjemnie... :-)

Paolo, a gdzie sa Twoje zdjecia z wyjazdu? Bo moze mi sie cos juz myli, ale byly chyba tu Twoje zdjecia z wyjazdu czy jakis link do nich?
    Ostatnio edytowany przez marlej108; 1129.

Zostaw komentarz:

• Big Wojtek
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez tomcy Zobacz wpis
    dzieciaki zadowolone?
    Zachwycone. Oczywiście zależy co kto lubi. Dla moich chłopaków basen to podstawa, a tu nie można było narzekać. Plaża już tak cudna nie była, ale w piachu można było grzebać
    Załączone pliki
    Ostatnio edytowany przez Big Wojtek; 12903.

Zostaw komentarz:

• PAOLO ESCO
    odpowiedział(a)
    Tankowałem wracając do PL na stacji OMV w Villach Maria-gailer strasse 53 https://www.google.pl/maps/place/Mar...1!4d13.8710399 - diesel 1,02 euro benzyna 10 centów droższa. Dalej po prawej jakieś 300m macie McDonalda, można sobie zrobić postój. Zjazd z autostrady jest banalnie prosty - serpentyna w prawo i +- 500m do stacji OMV, która jest zaraz przy drodze po prawej stronie.

Zamieszczone przez tomcy Zobacz wpis
    caorle? dalej ten sam rodzinny klimat i spokój?
    zmienił się właściciel. Camping nie jest duży, ma swoje + i - ale... jest tam spokojnie, wielka plaża, morze płytkie i ciepłe - "włoska zupa". Uważam, że sam camping był kiedyś "fajniejszy" - nie ma już informacji z megafonów, jeździ w nocy mniej ochroniarzy. Atmosfera jest podobna ...rodzinna. Na duży + jest zmiana na basenie - nie ma już na nich sjesty ! a więc dzieci mogą się cały dzień taplać w wodzie
    Ostatnio edytowany przez PAOLO ESCO; 5404.

Zostaw komentarz:

• tomcy
    odpowiedział(a)
    Dokładnie sporo można zaoszczędzić zjeżdżając z autostrady i tankując na OMV

Zamieszczone przez Big Wojtek Zobacz wpis
    z dwójką dzieci 3 i 9 lat
    dzieciaki zadowolone?

PAOLO ESCO jak caorle? dalej ten sam rodzinny klimat i spokój?

Zostaw komentarz:

• Big Wojtek
    odpowiedział(a)
    Właśnie wróciłem z http://www.vacansoleil.pl/camping/wl...spina-2212002/
    PAOLO ESCO przed wyjazdem nie polecał mi tego campingu i rzeczywiście nie jest to miejsce dla każdego.
    Ja jechałem z dwójką dzieci 3 i 9 lat. Priorytetem był basen z dużą ilością zjeżdżalni i wypasiony brodzik.
    Baseny były 3 , zjeżdżalnie też 3 i mój starszy syn zachwycony.
    Brodzik absolutna rewelacja ! Kilka fontann, zjeżdżalnia , dno wyłożone miękkim materiałem. Nie ma się czego przyczepić.
    Domek wynajęty przez Vacansoleil był jakieś 200 m od basenów.
    Koło basenów przyzwoity plac zabaw.
    Sam domek czysty, niezniszczony, wyposażony we wszystko co potrzeba. No może oprócz czajnika (szok) Rezydent (francuz) stwierdził, że tu ludzie nie piją herbaty. Nie wiem skąd ten wniosek, ale herbata z rondelka też jest dobra

Do plaży daleko, ale do tego vacansoleil od razu się przyznaje. Z domku do plaży dokładnie 1.5 km. Przy czym trzeba dojść 700 m do "przystanku" a tam już jeździ autobus. Taki stary, duży autobus miejski gdzie można wejść z wszelkimi możliwymi dmuchanymi zabawkami, pontonami. Wiezie nas 800 m asfaltową aleją. Jeździ właściwie non stop, bez rozkładu. Oczywiście w godz 13-15 sjesta. Sama plaża średnio urodziwa, ale do zniesienia.

Sam camping jest po prostu w polu, pośrodku niczego.Rzut beretem jest do miasteczka Spina. Miasteczko nie oferuje nic poza 2 pizzeriami i sklepami drogich prawie jak ten na campingu. 12 km od campingu jest Lidl. 40 km od campingu znajduje się park rozrywki http://mirabilandia.it/. Super zabawa. Naprawdę atrakcje na najwyższym poziomie, choć jak ktoś był w Energylandii, to nie dozna szoku

Sumując: ja jestem bardzo zadowolony. Dla rodzin z małymi dziećmi , gdzie ważny jest super brodzik,basen a wieczory spędzacie na tarasie grając w gry planszowe - super.
    Jeśli macie większe dzieci i chcecie gdzieś wyjść wieczorem - nie polecam. Nie bez znaczenie jest cena. Zapłaciłem za 7 dni 1400 z za fajny domek z klimatyzacją.

PS, Jadąc przez Villach zatankujcie na stacji OMV na Maria-gailer strasse 53. Odbijacie 1.5 km od autostrady a benzyna tańsza o 30 centów na litrze. Ja płaciłem 1.10 euro/litr

Zostaw komentarz:

• PAOLO ESCO
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez leonn Zobacz wpis
    jak wrócisz z wakacji to potrzebowałbym się z Tobą skontaktować.
    - melduję się
    Pisz na PW albo tel...

Zostaw komentarz:

• leonn
    odpowiedział(a)
    PAOLO ESCO jak wrócisz z wakacji to potrzebowałbym się z Tobą skontaktować.

Zostaw komentarz:

• loru
    odpowiedział(a)
    loru - byłem w Toskani Wybierasz się do Park Albatros?
    jeszcze nie wiem , plan napięty

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Szerokości

Zostaw komentarz:

• PAOLO ESCO
    odpowiedział(a)
    3...2...1 START

Zostaw komentarz:

Pracuję...